Philips MiniVac FC6149/01

gray fabric sofa

SHOP SLO® op Unsplash

Tim Forster op 1 april 2017

Iedereen kent wel het probleem: het huis is netjes opgeruimd, je hebt je net lekker neergeploft op de bank om even te relaxen en net dan besluit manlief dat hij honger heeft en maakt een sandwich klaar. Alsof dit nog niet genoeg is besluit hij ook lekker naast jou te komen zitten op de bank met zijn kruimelende sandwich. Gevolg: je kan weer de stofzuiger bovenhalen. Best wel vervelend al dat gesleur met een logge stofzuiger enkel voor wat kruimels. Gelukkig hoef je met de Philips MiniVac FC6149/01 kruimeldief niet zo te sleuren en is dit klusje zo geklaard.

Beschrijving van de Philips MiniVac FC6149

De Philips MiniVac FC6149/01 is een bijzonder handige kruimelzuiger die in geen tijd alles stof- en kruimelvrij maakt. Bijzonder aan deze kruimeldief is het aerodynamische mondstuk dat er niet alleen voor zorgt dat zelfs de kleinste stofdeeltjes worden opgenomen, maar waarmee je ook perfect moeilijk bereikbare plaatsen kan schoonmaken. Zoals vrijwel alle kruimelzuigers maakt ook dit toestel geen gebruik van een stofzuigzak, maar worden stof en vuil in een reservoir gezogen. Het 2-fasenfiltersysteem van de Philips MiniVac FC6149/01 zorgt ervoor dat het vuil niet meer naar buiten kan geblazen worden. De eerste filter houdt het grove vuil tegen, de tweede filter blokkeert de fijne stofdeeltjes. De krachtige 12V NiMH-batterij laad je makkelijk op met het oplaadstation dat aan de muur kan bevestigd worden. Bij aankoop van deze kruimelzuiger krijg je er meteen 5 accessoires bij waarmee u nog efficiënter kan schoonmaken. Deze kruimeldief heeft ook een auto-aansluiting waardoor u nooit meer in een vieze wagen hoeft rond te rijden.

Voordelen

 • Over de prijs/kwaliteit verhouding zijn de meeste gebruikers heel tevreden.
 • Maar liefst 90% van de gebruikers zou dit toestel meteen aanraden.
 • De Philips MiniVac FC6149/01 zit qua kostprijs precies tussen de goedkopere en duurdere modellen in. Je betaalt er gemiddeld zo’n 100 Euro voor.
 • Bijzonder handig zijn de 5 accessoires waarmee je nog handiger kan schoonmaken en de opbergtas die je bij dit toestel krijgt.
 • De kruimeldief heeft een autoaansluiting waardoor je makkelijk een tijdje kan doorgaan met het schoonmaken van je wagen.

Nadelen

 • Met de Philips MiniVac FC 6149/01 kan er enkel droog vuil opgezogen worden.
 • Het duurt vrij lang voor de batterij volledig opgeladen is (16 uur).
 • De maximale gebruikstijd is slechts 11 minuten.
 • De accessoires zijn wel nuttig, maar wat ingewikkeld om te monteren en op de juiste manier te gebruiken.
 • Het laadstation is vrij groot om aan de muur te hangen.
 • Er zijn gebruikers die vinden dat dit toestel tijdens het zuigen behoorlijk wat lawaai maakt.

Voor wie is de Philips MiniVac FC6149 geschikt?

Deze kruimeldief is bijzonder geschikt om te gebruiken in een actief gezin. Je kan er niet alleen kruimels en stof mee opzuigen, maar het toestel is ook bijzonder handig om honden- of kattenhaar snel even van de bank te verwijderen. Mannen of vrouwen met een passie voor een schone wagen zullen ook bijzonder tevreden zijn met de Philips MiniVac FC6149/01. Dit toestel beschikt immers over een speciale autoaansluiting waardoor je je wagen grondig schoon kan maken.

Over Philips

De MiniVac FC6149/01 werd ontwikkeld door Philips, een van de marktleiders op het gebied van elektrische apparaten, waardoor deze kruimelzuiger dan ook beschikt over de meest geavanceerde technieken. Philips is een Nederlands elektronicaconcern met hoofdkantoor in Amsterdam en is wereldwijd bekend. Als je kiest voor de Philips MiniVac FC6149/01 koop je dus een product van eigen bodem.