Philips MiniVac FC6148/01

gray fabric sofa

SHOP SLO® op Unsplash

Tim Forster op 2 februari 2015

De Philips MiniVac FC6148 is opvallend energiezuinig. Dit zit hem vooral in het opladen van het apparaat. De accu wordt niet alleen op een energiezuinige en zeer efficiënte manier opgeladen, ook schakelt het oplaadstation de stroomtoevoer uit zodra de accu vol is. Het oplaadstation van deze kruimelzuiger is ook erg flexibel en kan zowel liggend als aan de wand gemonteerd gebruikt worden. De zuigprestaties zijn redelijk goed. Stof uit kieren, kruimels van harde vloeren en glasscherven van harde vloeren zijn geen enkel probleem. Ook stof uit tapijt gaat hem redelijk goed af.

De Philips FC6148 handzuiger heeft een Li-ion accu die er in het algemeen voor zorgt dat de zuigkracht meer constant blijft. De levensduur van een Li-ion batterij is twee keer zo lang als die van een gewone batterij. Hij gaat ongeveer 12 minuten mee op een volle accu. Deze kruimeldief maakt gebruik van cyclonische actie waardoor de zuigkracht en dus de prestatie gedurende een zuigsessie constant blijven. Hij heeft een boost functie voor het meer hardnekkige schoonmaakwerk.

Na een drukke werkdag staat je nog heel wat te doen: kinderen helpen met huiswerk, het eten klaarmaken, alles opruimen, kinderen in bad en in bed stoppen en pas daarna kan je languit genieten van een rustige avond op de bank. Een glaasje wijn, wat chips en borrelnootjes en je favoriete serie. Eindelijk rust! En net dan besluit de hond op de bank te springen: nootjes op de grond, een gescheurde zak chips, hondenharen en je kan weer aan de slag. Om dan nog de stofzuiger tevoorschijn te halen heb je echt geen energie meer. Met de Philips MiniVac FC6148 kruimeldief in huis ruim je al deze troep echter in een mum van tijd op. Je neemt het toestel makkelijk bij de hand, gaat er eventjes mee over de bank en je kan verder van je zalig rustige avondje genieten!

Beschrijving van de Philips MiniVac FC6148

Deze kruimeldief behoort tot de ‘groene producten’ van Philips. Niet alleen bij het ontwikkelingsproces van deze producten werd rekening gehouden met het milieu, maar de producten werden dusdanig ontwikkeld dat deze zelf ook het milieu niet onnodig belasten. Ze hebben een heel beperkt energieverbruik, de CO2-uitstoot is minder en zelfs de verpakking is ecologisch afbreekbaar. Om deze voordelen voor het milieu extra in de verf te zetten, vind je op de Philips MiniVac FC6148 dan ook groene accenten terug. In tegenstelling tot wat velen misschien denken doen deze ecologische aspecten helemaal geen afbreuk aan de werking van het toestel. Het cycolonische zuigsysteem doet het vuil binnenin ronddraaien, wat zorgt voor een optimale zuigkracht. Door het 2-fasenfiltersysteem kan het opgezogen vuil niet meer naar buiten. Dit systeem zorgt ervoor dat het grootste vuil geblokkeerd wordt en dat ook de fijnere stofdeeltjes opgevangen worden.

Voordelen

  • De Philips MiniVac FC6148/01 beschikt over het Philips Green logo wat betekent dat dit toestel ontwikkeld werd met respect voor het milieu en ook in gebruik minder milieubelastend is.
  • De kruimelzuiger is in gemiddeld 8 uur opgeladen, wat in vergelijking met vele andere kruimelzuigers helemaal niet zo lang is.
  • Je krijgt er een oplaadstation, een zachte borstel en een speciale kierenzuiger bij.
  • Als de batterij helemaal opgeladen is, schakelt het oplaadstation vanzelf uit. Geen extra energieverbruik dus!
  • Zowel het stofreservoir als de filter zijn makkelijk te reinigen.

Nadelen

  • Deze Philips MiniVac is iets duurder dan zijn niet-groene broertje, de Philips MiniVac FC6145/01. De adviesprijs is om en bij de 85 Euro, waarmee deze groene jongen een 10-tal Euro duurder is.
  • Het oplaadstation zit wat onhandig in elkaar.
  • Het is soms wat zoeken om het reservoir en de filter weer in het apparaat te plaatsen.

Voor wie is de Philips MiniVac FC6148 geschikt?

Voor mensen die ook het milieu-aspect van elektrische huishoudtoestellen belangrijk vinden is dit werkelijk het ideale toestel. Je betaalt er gemiddeld 10 Euro meer voor, maar je bent er wel zeker van dat dit product en de verpakking ontwikkeld werden met respect voor het milieu. Deze kruimelzuiger werkt op een duurzame Lithium-ion batterij die in ongeveer 8 uur helemaal opgeladen is. Bovendien schakelt het laadstation zich automatisch uit als de batterij helemaal opgeladen is, zodat er niet onnodig energie verbruikt wordt.

**Over Philips **

De producten van het Nederlandse bedrijf Philips zijn over de hele wereld bekend. Philips staat niet alleen voor kwaliteit en duurzaamheid, maar het bedrijf heeft ook een lijn producten die ontworpen werd met speciale aandacht voor het milieu. Wie dacht dat technologische ontwikkelingen en ecologie niet samen gaan heeft het dus goed mis. Met het EcoVision-programma wil Philips tegen het jaar 2025 het leven van 3 miljard mensen wereldwijd verbeteren. Door innovatie op technologisch gebied streeft het bedrijf ernaar het leven duurzamer en gezonder te maken.

Specificaties

Afmetingen: 41,8 x 11,5 x 11,6

Gewicht: 0,906 kg

Inhoud kruimelopvang: 565 ml

Breedte mondstuk: 56 cm

Geluid: 70,7 dB

Nat en droog: Droog

Knop ingedrukt houden: nee

** Accu:** Li-ion

Gebruikstijd: 12 min

Oplaadtijd: 9 uur

Oplaadstation: ja

Draadloos: ja

Lengte oplaadsnoer: 172 cm