Kruimel-dief.nl

Alles over kruimeldieven. En meer.

Foto door Yehleen gaffney op Unsplash

Philips FC6142

Door Tim Forster op 2 februari 2015

Beschrijving

De Philips FC6142 is een wet & dry kruimeldief. Dit houdt in dat hij geschikt is om zowel droog als nat vuil op te zuigen. Voor vloeistoffen heeft dit apparaat een apart mondstuk dat wordt bijgeleverd. Verder komt hij ook met een kieren mondstuk en een meubel mondstuk. Het basisstation is erg flexibel en kan zowel liggend als aan de wand gemonteerd gebruikt worden. Ook kunnen de accessoires in het basisstation worden opgeborgen. De zuigprestaties zijn redelijk goed. Hij zuigt stof uit kieren, kruimels van harde vloeren, en vloeistof zeer goed op. Stof en haren van tapijt en glasscherven van harde oppervlaktes gaan hem wat minder goed af.

Op het gebied van energie verbruik is deze kruimelzuiger niet bepaald zuinig. De accu is van het type Ni-MH die in prestatie onderdoet voor de Li-ion variant maar in de prijs voordelig is. Hij maakt gebruik van cyclonische actie wat de zuigkracht constant houdt en resulteert in een duurzaam schoonmaakresultaat.

Concluderend is de Philips FC6142 vooral geschikt voor het opzuigen van vloeistoffen en kruimels.

Specificaties

Afmetingen: 41,7 x 11,6 x 11,8

Gewicht: 0,876 kg

Inhoud kruimelopvang: 555 ml

Breedte mondstuk: 57 cm

Geluid: 65,2 dB

Nat en droog: ja

Knop ingedrukt houden: nee

** Accu:** Ni-MH

Gebruikstijd: 17 min

Oplaadtijd: 16 uur

Oplaadstation: ja

Draadloos: ja

Lengte oplaadsnoer: 172 cm

Tim Forster

Een goede kruimeldief bleek voor Tim een noodzaak in zijn huishouden. Om de juiste te vinden, daar was hij wel even mee bezig. Daarom is hij deze blog gestart. Zodat anderen sneller een goede keuze kunnen maken.