Dyson DC43h Animalpro

gray fabric sofa

SHOP SLO® op Unsplash

Tim Forster op 3 april 2015

Leuk een trouwe viervoeter in huis, minder leuk zijn natuurlijk de haren van deze trouwe vriend die overal in huis rond dwarrelen. Als je telkens je zware stofzuiger moet bovenhalen om hondenharen van de bank of van het vloerkleed te zuigen, dan wordt de stofzuiger al gauw onderdeel van het interieur. Met de Dyson DC43H hoef je voortaan niet meer te sleuren als je het haar van de hond wilt opzuigen of als je je ergert aan allerlei stof en vuil in huis.

Beschrijving van de Dyson DC43H

De bijzonder krachtige Dyson DC43H maakt gebruik van een gepatenteerde cycloontechnologie waardoor hoge centrifugale krachten het stof en het vuil vanuit de luchtstroom in het reservoir slingeren. Dit voorkomt dat de filter verstopt geraakt en zorgt er dus voor dat deze kruimelzuiger altijd op zijn volle zuigcapaciteit werkt. Als de Lithium-ion batterij volledig opgeladen is kan er tot 20 minuten onafgebroken gezogen worden met deze kruimelzuiger. Maar er is meer: dit toestel heeft een aan- en uitknop waardoor je de kruimelzuiger kan uitschakelen als je niet aan het stofzuigen bent. Dit zorgt er uiteraard voor dat je er veel langer dan 20 minuten kan mee werken. Nog bijzonder aan deze kruimeldief is de boost-knop. Door deze in te drukken kan de Dyson DC43H 8 minuten lang met een hogere zuigkracht werken. Deze kruimelzuiger heeft een doorzichtig reservoir zodat je makkelijk kan zien wanneer deze geledigd moet worden.

De Dyson DC43h Animalpro is op het gebied van zuigkracht de meest krachtige kruimeldief op dit moment. Zoals de naam al doet vermoeden, is deze kruimelzuiger speciaal gericht op huisdierbezitters. Hoewel haren opzuigen één van de specialiteiten is van deze machine, kan hij veel meer soorten vuil opzuigen. Ook glasscherven zijn door zijn hoge zuigkracht geen enkel probleem. Maar deze handzuiger kan alleen droog zuigen.

Deze kruimeldief gaat in zijn normale stand een goede 20 minuten door. Daarnaast heeft hij ook nog een booststand voor extra zuigkracht en bedoeld voor hardnekkig vuil. In deze stand gaat de kruimelzuiger 8 minuten minder lang mee. De opnieuw ontworpen Li-ion accu geeft energie gelijkmatig af waardoor de zuigkracht gedurende sessies niet afneemt.Ook beschikt het apparaat over een gemotoriseerde miniborstel die gemakkelijk afrekent met hardnekkig vuil. De gemotoriseerde borstel wordt samen met een kieren zuiger bijgeleverd.

Voordelen

  • De Dyson DC43H heeft een bijzonder sterke zuigkracht waardoor je eigenlijk echt van een ministofzuiger kan spreken.
  • Het duurt slechts 5,5 uur voor de kruimelzuiger volledig opgeladen is, wat vrij kort is in vergelijking met andere kruimeldieven.
  • Je kan er makkelijk 20 minuten mee werken.
  • Deze kruimeldief beschikt over een aan- en uitknop zodat deze enkel energie verbruikt als je er daadwerkelijk mee stofzuigt.
  • Heel interessant is de boost-knop voor het intensievere werk.
  • Gebruikers zijn heel tevreden over de prijs/kwaliteit verhouding

Nadelen

  • Deze kruimelzuiger is een vrij duur toestel. Gemiddeld betaal je er zo’n 200 Euro voor.
  • Je krijgt er geen ophangsysteem bij.
  • Het opvangreservoir is met 350 ml wat aan de kleine kant.
  • Sommige gebruikers vinden het vervelend dat bij het stofzuigen de aan- en uitknop moet ingedrukt worden.

Voor wie is de Dyson DC43H geschikt?

De Dyson DC43H heeft een heel sterke zuigkracht. Voor wie op zoek is naar een toestel dat kan dienen als vervanging voor een gewone stofzuiger is deze kruimelzuiger dan ook bijzonder geschikt. Het hele huis zal je er niet mee schoonmaken, maar deze kruimeldief helpt je wel al een heel eind op weg. Als het toestel volledig opgeladen is kan je er immers 20 minuten mee aan de slag. Omdat dit toestel heel licht is, is dit makkelijk door alle leden van het gezin te gebruiken. Het is bovendien heel handig in gebruik waardoor ook wat oudere mensen er een prima toestel zullen aan hebben.

Over Dyson

Dyson is een Britse firma en werd opgericht door James Dyson. Alhoewel het bedrijf verschillende elektrische apparaten ontwikkelt, is de naam Dyson toch onlosmakelijk verbonden met stofzuigersystemen. Het was immers James Dyson die de eerste stofzuiger zonder stofzuigzak uitvond. Inmiddels is zijn aanvankelijk kleinschalige bedrijfje uitgegroeid tot een internationaal technologiebedrijf met meer dan 1.000 ingenieurs. Wereldwijd zijn de producten van Dyson in meer dan 65 landen verkrijgbaar.

Specificaties

Afmetingen: 32,1 x 11,2 x 20,2

Gewicht: 1,262 kg

Inhoud kruimelopvang: 625 ml

Breedte mondstuk: 57 cm

Geluid: 75,7 dB

Nat en droog: Droog

Knop ingedrukt houden: Ja

** Accu:** Li-ion

Gebruikstijd: 20 min

Oplaadtijd: 5 uur

Oplaadstation: nee

Draadloos: ja

Lengte oplaadsnoer: 181,5 cm