Dirt Devil Gator M135

rectangular brown wooden coffee table and gray 3-seat sofa

Francesca Tosolini op Unsplash

Tim Forster op 4 januari 2015

Wat gelijk opvalt bij de Dirt Devil Gator M135 is zijn stoere naam en stoere vormgeving. Het is een compacte kruimeldief die ideaal is voor een snelle schoonmaakklus. hij is echter wat aan de zware kant en hij ligt niet echt lekker in de hand. Dit apparaat blinkt uit in het opzuigen van kruimels van een harde ondergrond en het opzuigen van stof uit kieren. Ook is hij erg energiezuinig.

Deze kruimelzuiger heeft een Ni-MH Batterij die eigenlijk in alle opzichten onderdoet voor de Li-ion variant. Dit merk je natuurlijk wel in de prijs. Ook deze kruimeldief maakt gebruik van cycloon technologie voor optimale zuigkracht. Hij komt met een handige uitschuifbare kierenzuiger. Een spleet zuigmond wordt bijgeleverd.

Door de prima zuigprestaties in combinatie met de lage prijs en het energiezuinige opladen heeft de Consumentenbond dit apparaat uitgeroepen tot beste koop. Als je op zoek bent naar een goedkope kruimeldief met een goede prijs/kwaliteit verhouding, is dit de machine die je in huis moet halen.

Iedereen kent de rush wel van een doordeweekse ochtend: het hele gezin maakt zich klaar om naar het werk en naar school te vertrekken. Het ontbijt wordt genomen, boterhammen voor de lunch worden gesmeerd, de hond wordt vlug nog eens buitengelaten en dan is eindelijk iedereen vertrekkensklaar. ’s Avonds kom je uiteraard graag thuis in een huis dat netjes en opgeruimd is. Toch is het hele huis stofzuigen op een drukke ochtend helemaal niet aan de orde. De Dirt Devil M135 kruimeldief is dan ook het ideale toestel om vlug nog eventjes alle troep op te zuigen voor een drukke werkdag van start kan gaan.

De Dirt Devil M135: Bijzonder design

De Dirt Devil Gator M135 is niet alleen een handig toestel om mee te werken, maar hij oogt ook bijzonder mooi. Het is een kleine en lichte kruimelzuiger die je makkelijk in de hand neemt om vlug eventjes iets schoon te maken. Deze kruimeldief beschikt niet over een laadstation. Het toestel opladen gebeurt eenvoudig met het 1,80 m lange snoer en een stekker. Als de Dirt Devil M135 volledig opgeladen is, kan je er zo’n 10 minuten mee aan de slag. Het stofreservoir van deze kruimeldief heeft een inhoud van 200 ml, wat eerder een beperkte inhoud is, maar daartegenover staat dat deze makkelijk en snel schoongemaakt kan worden. De filter schoonmaken doe je heel eenvoudig onder de kraan. Deze kruimelzuiger heeft een uitschuifbare kierenzuiger zodat ook de kleinste en moeilijkst bereikbare plaatsen perfect stof- en kruimelvrij kunnen gehouden worden. Deze kruimelzuiger heeft een gemiddelde zuigkracht.

Voordelen

  • Een van de grote voordelen van deze kruimelzuiger is de aantrekkelijke prijs. Gemiddeld betaal je voor deze kruimeldief 50 Euro.
  • De meeste gebruikers zijn heel tevreden over de prijs/kwaliteit verhouding. Een gigantische zuigkracht hoef je van dit toestel niet te verwachten, maar hij doet perfect waar hij voor ontworpen werd: de kleine plaatsen netjes en opgeruimd houden.
  • Deze kruimeldief is compact waardoor je deze makkelijk overal met jou kan meenemen.
  • De Dirt Devil M135 maakt weinig lawaai tijdens het stofzuigen.
  • Bijzonder handig is de uitschuifbare kierenzuiger.

Nadelen

  • Het opvangreservoir is met 200 ml echt wel aan de kleine kant waardoor je dit regelmatig moet schoonmaken.
  • Het duurt erg lang voor deze kruimelzuiger helemaal opgeladen is en de gebruikstijd is redelijk kort.
  • Het toestel heeft geen oplaadstation.

Voor wie is de Dirt Devil M135 geschikt?

Als je snel nog eventjes iets wilt schoonmaken, neem je de Dirt Devil Gator M135 bijzonder makkelijk bij de hand. Je kan er perfect de verschillende kamers van het huis een snelle schoonmaakbeurt mee geven en ook om kruimels en allerlei viezigheid uit de wagen te stofzuigen is dit een heel aangenaam toestel. Alle leden van het gezin zullen bijzonder tevreden zijn over dit toestel. Voorwaarde is wel dat deze niet allemaal op dezelfde dag aan het poetsen gaan. De oplaadtijd van deze kruimelzuiger bedraagt immers zo’n 16 uur en als het toestel volledig opgeladen is, kan je er maar een minuut of 10 mee stofzuigen.

Over Dirt Devil

De geschiedenis van de naam Dirt Devil begint in 1905 in de Amerikaanse staat Ohio. Philip A. Geier richtte onder de naam The P. A. Geier Company zijn eigen bedrijfje op dat zowel stofzuigers als andere huishoudelijk apparaten produceerde. Tijdens de Tweede Wereldoorlog legde het bedrijf zich toe op oorlogsmaterieel. Daarna werd het bedrijf verschillende keren overgenomen. Toen het bedrijf, dat inmiddels de Royal Applicance Manufacturing heette in 1984, de Dirt Devil® Hand Vac op de markt bracht was dit meteen de start van een ongekend succes. Vandaag de dag is Dirt Devil gespecialiseerd in allerhande stofzuigers en apparaten voor vloerreiniging.

Specificaties

Afmetingen: 34,1 x 12,6 x 14,1

Gewicht: 1,157 kg

Inhoud kruimelopvang: 350 ml

Breedte mondstuk: 71 cm

Geluid: 71,3 dB

Nat en droog: Droog

Knop ingedrukt houden: nee

** Accu:** Ni-MH

Gebruikstijd: 19 min

Oplaadtijd: 13 uur

Oplaadstation: nee

Draadloos: ja

Lengte oplaadsnoer: 188 cm