Black & Decker PV1820L-QW

empty living room

Francesca Tosolini op Unsplash

Tim Forster op 4 april 2017

Iedereen die af en toe het huis stofzuigt kent het probleem wel: net wanneer je de stofzuiger netjes weer opgeborgen hebt, merk je dat je een plaatsje vergeten bent. Om nu weer die logge stofzuiger uit de kast te halen is het net niet vuil genoeg, maar je bent je wel aan het ergeren over het stof en het vuil op dat ene plaatsje. De BLACK+DECKER – Pivot PV1820L kruimeldief is dan ook het ideale toestel om vlug nog even dit kleine kusje te klaren.

Beschrijving van de BLACK+DECKER – Pivot PV1820L

De BLACK+DECKER – Pivot PV1820L is door zijn kleine afmetingen, zijn lichte gewicht en zijn ergonomische handgreep bijzonder handig in gebruik. Op technisch vlak zorgt de cyclonic action en drievoudige luchtfiltratie van het toestel voor uitmuntende prestaties en een lange levensduur. Deze kruimelzuiger beschikt bovendien over een gepatenteerde ‘motor in filter’ technologie die het toestel een bijzonder sterke zuigkracht geeft. Een BLACK+DECKER – Pivot PV1820L in huis halen is niet goedkoop, om en bij de 150 Euro, maar je zal er dan ook jarenlang kunnen van genieten. Deze heel gebruiksvriendelijke kruimelzuiger beschikt over een geïntegreerde en uitschuifbare kierenzuiger en een zachte borstel zodat je ook de moeilijkst bereikbare plaatsen en de meest delicate stoffen er perfect kan mee schoonmaken. Het doorzichtige opvangreservoir is makkelijk uit het toestel te halen en je maakt het in een handomdraai helemaal schoon. De Lithium-ion batterij van deze kruimelzuiger is in 4 uur helemaal opgeladen en je kan er 10 minuten onafgebroken mee stofzuigen.

De BLACK+DECKER – Pivot PV1820L valt direct op door zijn uiterlijk. De kruimeldief is buiten de lijn der verwachting vormgegeven. De reden hiervoor is dat hij kan worden in- en uitgeklapt waardoor hij compact kan worden opgeborgen en weinig ruimte inneemt.

Het opbergen gebeurt in een oplaadstation dat liggend of gemonteerd te gebruiken is. Het apparaat heeft een geïntegreerd kierenmondstuk en een meubelborstel.

Deze handstofzuiger komt voort uit de Black & Decker PV1825, wat één van de best verkochte kruimeldieven van Black en Decker ooit is. Dit is niet zonder reden. De machine is namelijk erg flexibel in zijn mogelijkheden: van het compact opbergen tot het gebruik van het basisstation tot de aanpasbare hoek van het mondstuk.

Door het gebruik van cycloon technologie en de Li-ion batterij is de zuigkracht uitstekend en constant. Hij is uitermate geschikt voor het zuigen op harde oppervlaktes. Kruimels en glasscherven zijn dan geen enkel probleem. Ook stof uit kieren gaat deze kruimelzuiger goed af. Het opladen is ook nog eens energiezuinig.

Voordelen

  • Deze kruimeldief is licht, heel compact en heeft een handige handgreep waardoor er heel makkelijk kan mee schoongemaakt worden.
  • Er kan niet alleen makkelijk, maar ook krachtig mee schoongemaakt worden door de gepatenteerde ‘motor in filter’ technologie.
  • Het toestel heeft een prachtig en hedendaags design.
  • Het oplaadstation van de BLACK+DECKER PV1820L is makkelijk aan de muur te bevestigen.
  • Deze kruimelzuiger laadt in amper 4 uur op.
  • Het opvangreservoir is makkelijk schoon te maken.

Nadelen

  • Veel gebruikers geven aan dat de BLACK+DECKER PV1820L wat veel lawaai maakt tijdens het stofzuigen.
  • De prijs is wat aan de hoge kant. Gemiddeld betaal je voor het toestel ongeveer 150 euro.
  • De gebruiksduur van het toestel bedraagt slechts 10 minuten, maar daar staat de enorme zuigkracht dan weer tegenover.

Voor wie is de BLACK+DECKER – Pivot PV1820L geschikt?

Door de grote zuigkracht kan deze kruimeldief perfect gebruikt worden voor alle schoonmaakklusjes, zowel in huis, op het terras of in de wagen. Door zijn compacte vorm en lichte gewicht kan deze kruimelzuiger perfect door iedereen meegenomen worden. De kinderen kunnen dus voortaan zelf hun kamer schoonhouden en manlief heeft niet langer een excuus om niet alle kruimels en viezigheid uit de wagen te zuigen. Ook na een gezellige barbecue met het hele gezin maak je het terras in een handomdraai schoon met de BLACK+DECKER – Pivot PV1820L.

**Over BLACK+DECKER **

De naam BLACK+DECKER is niet meer weg te denken uit de doe-het-zelf wereld. Niet alleen brengt het bedrijf het zwaardere materieel, zoals schuurmachines, zaagmachines, grasmaaiers, tuingereedschap en dergelijke op de markt, het bedrijf heeft ook een heel gamma aan kleinere huishoudelijke toestellen. Voor wie zich altijd al heeft afgevraagd waar deze naam nu juist vandaan komt: in 1910 besloten Duncan Black en Alonzo Decker hun machinewerkplaats in Maryland, USA uit te breiden met eigen producten. Het was trouwens dit duo dat de eerste elektrische handboor heeft uitgevonden. BLACK+DECKER staat al meer dan 100 jaar garant voor kwaliteitsgereedschap dat toch betaalbaar is. Het kleine bedrijfje van toen is inmiddels uitgegroeid tot een van de marktleiders op het vlak van elektrisch gereedschap.

Specificaties

Afmetingen: 40,5 x 14,3 x 13,6

Gewicht: 1,391 kg

Inhoud kruimelopvang: 555 ml

Breedte mondstuk: 79 cm

Geluid: 73,9 dB

Nat en droog: Droog

Knop ingedrukt houden: nee

** Accu:** Li-ion

Gebruikstijd: 13 min

Oplaadtijd: 4 uur

Oplaadstation: ja

Draadloos: ja

Lengte oplaadsnoer: 175 cm