AEG Rapido AG6108

light candle on round white coffee table and sectional sofa

Sven Brandsma op Unsplash

Tim Forster op 3 januari 2015

De AEG Rapido AG6108 is een erg toegankelijke kruimeldief die makkelijk is in het gebruik. Het apparaat heeft een goed handvat en dat zorgt voor een fijne grip. Hij is wel aan de zware kant maar dit wordt gecompenseerd door de wieltjes vooraan de kruimelzuiger die de druk op depols verlichten. Ook wordt hierdoor het te zuigen oppervlak beschermd tegen krassen. Deze handstofzuiger blinkt uit in het opzuigen van kruimels op harde ondergronden en in het opzuigen van stof uit kieren. Door gebruik te maken van geavanceerde gasturbine-technologie en cyclonische stroming is de zuigkracht uitstekend.

Deze kruimeldief bevat een Li-ion batterij die er voor zorgt dat de zuigkracht meer constant blijft. De levensduur van een Li-ion batterij is twee keer zo lang als die van een gewone batterij. Daarnaast laadt hij

ook nog eens in een razendsnelle 3 uur volledig op. Het opladen moet gebeuren in een oplaadstation dat aan de wand bevestigd dient te worden. Het opladen is opvallend energiezuinig.

De AEG Rapido AG6108 heeft een uitrekbaar mondstuk dat tot 8 cm langer kan worden. Hierdoor is deze handstofzuiger uitermate geschikt voor het zuigen van kieren, keukenlades en dergelijke.

Specificaties

Afmetingen: 40,7 x 12,4 x 13,6

Gewicht: 1,075 kg

Inhoud kruimelopvang: 500 ml

Breedte mondstuk: 51 cm

Geluid: 72,4 dB

Nat en droog: Droog

Knop ingedrukt houden: nee

** Accu:** Li-ion

Gebruikstijd: 23 min

Oplaadtijd: 3 uur

**Oplaadstation: **ja

Draadloos: ja

Lengte oplaadsnoer: 147,2 cm