AEG Rapido AG5112

gray fabric sofa

SHOP SLO® op Unsplash

Tim Forster op 4 januari 2015

De AEG Rapido AG5112 kruimeldief lijkt qua uiterlijk veel op de AEG AG6108. Ook deze kruimeldief is gemakkelijk in het gebruik. Het apparaat heeft een goed handvat en dat zorgt voor een fijne grip. Hij is wel aan de zware kant maar dit wordt gecompenseerd door de wieltjes vooraan de kruimelzuiger die de druk op de pols verlichten. Ook wordt hierdoor het te zuigen oppervlak beschermd tegen krassen. Deze handstofzuiger blinkt uit in het opzuigen van kruimels op harde ondergronden en in het opzuigen van stof uit kieren. Door gebruik te maken van geavanceerde gasturbine-technologie en cyclonische stroming is de zuigkracht uitstekend.

De verschillen tussen de AEG Rapido AG5112 en de AG6108 liggen op het gebied van de motor en de accu. Hij bevat een Ni-HM accu die eigenlijk in alle opzichten onderdoet voor een Li-ion accu. De prijs is echter wel gunstiger. Het opladen gaat door middel van een oplaadstation waardoor deze kruimeldief draadloos te gebruiken is. Het compleet opladen duurt alleen vrij lang.

De AEG Rapido AG5112 heeft een uittrekbaar mondstuk dat tot 8 cm langer kan worden. Hierdoor is deze handstofzuiger uitermate geschikt voor het zuigen van kieren, keukenlades en dergelijke.

Specificaties

Afmetingen: 40,8 x 12,4 x 13,6

Gewicht: 1,171 kg

Inhoud kruimelopvang: 500 ml

Breedte mondstuk: 51 cm

Geluid: 74,3 dB

Nat en droog: Droog

Knop ingedrukt houden: nee

** Accu:** Ni-MH

Gebruikstijd: 17 min

Oplaadtijd: 13 uur

Oplaadstation: ja

**Draadloos: **ja

Lengte oplaadsnoer: 151,4 cm