AEG HX6-8IW – Kruimelzuiger

interior of a living room

Francesca Tosolini op Unsplash

Tim Forster op 0 november 2018

Dierenliefhebbers zullen het vast wel weten: leuk een of meerdere viervoeters in huis, maar jammer genoeg krijg je er de haren in huis gratis bij. Ook een ritje met de wagen vinden vele honden leuk en helemaal leuk wordt het als er in het bos of op het strand kan gerend worden. Minder leuk natuurlijk voor de hondenbaasjes die na thuiskomt de wagen weer schoon moeten krijgen.

De AEG HX6-8IW kruimelzuiger is een ideaal toestel om honden- en/of kattenharen op te zuigen. In een handomdraai maak je je woning of je wagen meteen haarvrij. Uiteraard kun je met dit toestel ook makkelijk heel wat andere kleine schoonmaakklusjes in huis klaren. Deze bijzonder lichte kruimeldief heeft een ergonomisch handvat met twee verschillende standen zodat dat je deze naar eigen keuze kunt instellen. Onder de zuigmond bevinden zich twee wieltjes om tijdens het gebruik krassen op gevoelige oppervlakten te vermijden. Bij dit toestel wordt een kierenzuiger geleverd om zelfs de meest moeilijk bereikbare plaatsen perfect schoon te maken. De milieuvriendelijke NiMH-accu laad je in 960 minuten helemaal op waarna je met het toestel ongeveer 8 minuten onafgebroken kunt schoonmaken.

Voordelen

  • De AEG HX6-8IW is een eenvoudig toestel met een zeer goede prijs-/kwaliteitsverhouding.
  • Voor een optimaal comfort kun je het ergonomische handvat op twee manieren instellen.
  • Dit toestel wordt geleverd met een kierenzuiger voor moeilijk bereikbare plaatsen.
  • De wieltjes onder de zuigmond zorgen ervoor dat je tijdens het schoonmaken geen krassen maakt.
  • Het laadstation kan op de muur gemonteerd worden of vrijstaand gebruikt worden met 5 verschillende oplaadposities.

Nadelen

  • Hoewel het toestel heel eenvoudig is in gebruik, lijkt de handleiding vrij ingewikkeld.
  • De tijd dat je onafgebroken met het toestel kunt werken is 8 minuten, wat eigenlijk vrij kort is.

Voor wie is de AEG HX6-8IW geschikt?

De AEG HX6-8IW is geschikt voor iedereen die op een efficiënte en handige manier kleine schoonmaakklusjes in huis, buiten of in de wagen wil klaren. Het is een licht toestel dat door het speciale ergonomische handvat makkelijk in de hand ligt. Met de kierenzuiger kun je zelfs op moeilijk bereikbare plaatsen alle kruimels of viezigheid opzuigen.

Over het merk

AEG staat voor Allgemeine Elektricitäts-Gesellschaft. Het is een van oorsprong Duits bedrijf dat al in 1887 opgericht werd. In de jaren dertig richtte AEG een aantal vestigingen in Nederland op. AEG richt zich vooral op de huishoudelijke markt en vervaardigt zowel kleine als grote huishoudelijke apparaten. ‘AEG laat je niet in de steek’ is een van de meest bekende Nederlandse reclameslogans die als een deuntje in ieders hoofd blijft hangen. En dit is meer dan terecht: de producten van AEG staan wereldwijd bekend om hun duurzaamheid en uitstekende prijs/kwaliteitsverhouding.