Waar moet je op letten bij een product test van kruimeldieven?

gray fabric sofa

SHOP SLO® op Unsplash

Tim Forster op 2 oktober 2018

Een kruimeldief is een handig en compact toestel waarmee je in een handomdraai allerlei schoonmaakklusjes kunt klaren. Je kunt dit toestel voor veel meer gebruiken dan alleen maar het opzuigen van kruimels.

Sommige toestellen zijn zelfs zo geperfectioneerd dat je ze makkelijk als vervanging van een gewone stofzuiger kunt gebruiken en dat je ze ook kunt gebruiken om vloeistoffen op te zuigen. Andere toestellen zijn dan weer heel eenvoudig en niet zo geschikt voor intensief gebruik; makkelijk om vlug eventjes de bank schoon te maken, de tafel schoon te zuigen of allerlei viezigheid uit de auto te zuigen. Overweeg je de aankoop van een kruimeldief, maar weet je niet goed welk toestel je moet kiezen, dan eerst goed na waarvoor je het toestel het vaakst zal gebruiken.

De prijs

Kruimeldieven vind je in allerlei prijsklassen. Zo zul je bijvoorbeeld voor een kruimeldief met een Lithium-ion batterij meer betalen dan voor een toestel met een Nikkel Metaal Hybride batterij. Het verschil zit hem vooral in de tijd die de batterijen nodig hebben om op te laden, de zuigkracht en de energie die ze tijdens het zuigen verbruiken. Ben je niet van plan om je kruimeldief intensief te gebruiken, dan kun je gerust voor een goedkopere kruimelzuiger gaan. Zie je je kruimeldief als een echte vervanging voor je traditionele stofzuiger, dan kun je er beter wat meer aan uitgeven.

De accessoires

De meeste kruimelzuigers hebben verschillende accessoires, zoals bijvoorbeeld een extra mondstuk voor het makkelijker opzuigen van katten-of hondenharen of een kierenzuiger waarmee je zelfs de moeilijkst bereikbare plaatsen kan schoonmaken. Heb je al een idee waarvoor je de kruimelzuiger vooral zult gebruiken, besteed hieraan dan voldoende aandacht als je de product testen van de verschillende toestellen doorneemt.

Het gebruiksgemak

Heel wat consumenten kopen een kruimeldief omdat ze voor kleine klusjes die logge stofzuiger niet meer willen bovenhalen. En gelijk hebben ze; een traditionele stofzuiger is zwaar, de stofzuigerzak schoonmaken is een vervelend en stoffig karwei en het snoer blijft meestal hangen rond allerhande meubels in huis. Wil je een kruimeldief in huis halen, dan doe je dit meestal omdat je allerhande schoonmaakklusjes wat eenvoudiger wilt klaren. Ga bij het doornemen van de product testen dan ook na in welke mate de aankoop van een kruimelzuiger hieraan zal tegemoet komen. Wil je de kruimelzuiger ook voor de bovenste verdieping gebruiken, ga dan voor een lichtgewicht. Vind je het schoonmaken van het reservoir een vervelende klus, kies dan een kruimelzuiger waarbij je deze er makkelijk kan uithalen.

Tot slot

Door de grote verscheidenheid aan toestellen is het belangrijk om weten welke kruimelzuiger er het beste bij jou en je situatie past. Let dan ook goed op de zaken die voor jou persoonlijk belangrijk zijn bij de product testen van de verschillende kruimelzuigers.