Voordelen van een kruimeldief t.o.v. een stofzuiger

rectangular brown wooden coffee table and gray 3-seat sofa

Francesca Tosolini op Unsplash

Tim Forster op 0 december 2018

Een huis waarin geleefd wordt, ligt er niet altijd even netjes bij. Dat hoeft ook niet, want een woning die lijkt op een steriele ziekenhuiskamer is niet gezellig, voelt koud aan en is geen ‘thuis’. Wat wel belangrijk is is dat een woning hygiënisch schoon is.

Sommige mensen hebben echter niet altijd tijd om het huis grondig schoon te maken. Anderen zien op tegen het gesleur met emmer en dweil of een logge stofzuiger. Schoonmaken hoeft echter geen vervelende klus te zijn. Met een kruimeldief kun je op een comfortabele manier je huis hygiënisch schoon houden. In tegenstelling tot een logge stofzuiger neem je een kruimeldief makkelijk bij de hand. Het zijn heel lichte toestellen die vaak voorzien zijn van een ergonomisch handvat. Sommige kruimeldieven worden door middel van een laadstation opgeladen dat je makkelijk aan de muur kunt hangen. Andere exemplaren kun je meteen in het stopcontact stoppen om op te laden. Net omdat de meeste kruimeldieven op accu’s werken, heb je geen gedoe meer met dat vervelende snoer dat overal blijft hangen of net te kort is om bij sommige plaatsen te geraken.

Vrijwel iedereen ziet op tegen het vervangen van een stofzuigerzak: de stofzuigerzak uithalen is niet alleen een ingewikkeld, maar vooral ook een heel stoffig karwei. Met een kruimeldief is ook dit vervelende klusje van de baan. De meeste kruimeldieven beschikken over een doorzichtig reservoir dat je makkelijk kunt legen en onder de kraan perfect kunt schoonmaken. Ook qua kosten zit je met een kruimeldief goed: heel wat toestellen hebben vrijwel dezelfde capaciteit als een gewone stofzuiger, maar je betaalt er een stuk minder voor.

Tristar KR-2156 – Kruimelzuiger

Een van de grote voordelen van de Tristar KR-2156 kruimelzuiger is dat je er zowel stof en vuil als vloeistoffen kunt mee opzuigen. Deze kruimeldief laad je in ongeveer 960 minuten helemaal op waarna je er zo’n 15 minuten mee aan de slag kunt. Het reservoir heeft een capaciteit van een halve liter. Je haalt dit makkelijk uit het toestel en je kunt het gewoon onder de kraan schoonmaken. Dit handige toestel weegt net iets meer dan 1 kilo, geen probleem dus om dit doorheen het hele huis met je mee te nemen. Je betaalt voor deze kruimeldief net geen 30 euro.

BLACK+DECKER 7.2V Kruimeldief DVJ215B – Cyclonic Action – Smart Charge

De BLACK+DECKER 7.2V Kruimeldief DVJ215B is met net geen 60 euro niet een van de goedkoopste toestellen, maar je haalt er dan ook een topper mee in huis. De accu laad je makkelijk op in het laadstation dat je aan de muur kunt bevestigen. In nauwelijks 4 uur is deze kruimelzuiger helemaal opgeladen en de zuigkracht van dit toestel is werkelijk fenomenaal. De capaciteit van het stofreservoir is een halve liter. Ruim voldoende dus om alle vuil, stof en viezigheid te verzamelen.

Besluit

Erger je je blauw aan die logge stofzuiger die je doorheen het hele huis moet sleuren? Ga dan voor een lichtgewicht kruimeldief waarmee je op een comfortabele manier alle kleine huishoudklusjes in een handomdraai klaart.