Kruimeldieven voor water en vloeistoffen

brown couch with two white throw pillows

Francesca Tosolini op Unsplash

Tim Forster op 2 juli 2019

Een kruimeldief is een handig hulpmiddel om je huis snel schoon te maken. Dit lichte toestel kun je makkelijk doorheen het hele huis met je meenemen. De meeste kruimeldieven zijn snoerloos zodat je geen gedoe meer hebt met een snoer dat overal blijft hangen. Wat ook bijzonder handig is, is dat de meeste kruimeldieven een reservoir hebben waarin het stof verzameld wordt in plaats van een stofzuigerzak.

Top 5 van november 2022

Bij het woord kruimeldief denk je misschien meteen aan het opzuigen van droge kruimels. Een kruimeldief kan echter veel meer: je maakt er in een handomdraai het hele huis mee schoon. Naast kruimels kan een kruimeldief ook perfect stof en dierenharen opzuigen en als het toestel over verschillende accessoires beschikt, zoals bijvoorbeeld een kierenzuiger kun je zelfs de meest moeilijk bereikbare plaatsen hygiënisch schoonmaken. Er bestaan zelfs kruimelzuigers die naast kruimels, stof en allerlei viezigheid ook perfect vloeistoffen kunnen opzuigen.

BLACK+DECKER 3.6V Wet & Dry Kruimeldief WDC115WA – brede zuigmond – rubberen zuigmond voor vloeistoffen

De Black + Decker 3.6V Wet & Dry Kruimeldief WDC115WA is een van de meest veelzijdige kruimeldieven op de markt. Naast stof en vuil zuigt deze kruimeldief dankzij de rubberen zuigmond, ook perfect vloeistoffen op. Ideaal dus als je tijdens het ontbijt een kom ontbijtgranen met melk gemorst hebt. Ook in de badkamer of andere vochtige ruimten kun je deze kruimeldief heel goed gebruiken. De opvangbak van deze kruimeldief is doorzichtig dus weet je meteen wanneer je deze moet leegmaken. Je kunt de opvangbak en de filter trouwens onder de kraan uitspoelen zodat je met een hygiënisch schone kruimeldief meteen weer aan de slag kunt.

Tristar KR-2156 – Kruimelzuiger

Ook met de Tristar KR-2156 – Kruimelzuiger kun je perfect vloeistoffen opzuigen. Deze kruimeldief laad je in ongeveer 16 uur helemaal op. Als de krachtige NiMH-accu helemaal opgeladen is kun je er ruim een kwartier mee aan de slag. Bijzonder handig zijn de vele extra opzetstukken zoals een kierenzuiger, een borstel en een extra mondstuk voor het opzuigen van vloeistoffen. Een heel handig toestel dus dat je perfect doorheen het hele huis kunt gebruiken.

Tot slot

Een kruimeldief die ook vloeistoffen kan opzuigen doet dit meestal door middel van een rubberen opzetstuk. Het is het ideale toestel om zowel in de woonkamer te gebruiken als in ruimten waar er vaak vloeistoffen gemorst worden zoals bijvoorbeeld de keuken of de badkamer.